Novice

18.07.2018

Volvo išče izvirne rešitve problema onesnaževanja morja s plastiko – sodelujte na kreativnem natečaju

Uslužbenci Volvo Cars so se na vseh koncih sveta pridružili pobudi čiščenja plaž, katere glavni cilj je ozaveščanje o pomembnosti preprečevanja onesnaženja svetovnih morij in oceanov s plastiko.

V sklopu kampanje o zaščiti morij in oceanov Clean Seas, ki poteka pod okriljem Združenih narodov in svetovnega dneva zaščite okolja, ki ga obeležujemo 5. junija, je letos več kot 850 uslužbencev Volvo Cars v šestnajstih državah sodelovalo v akcijah čiščenja plaž na različnih koncih sveta.


Zaposleni v Volvo Car Adria so sodelovali v akciji čiščenja plaž v okolici Poreča na Hrvaškem. Njihova akcija je bila del aktivnosti aMORE, ki je organizirana v sodelovanju s poreško zadrugo Zona in veslaškim klubom DPDSR. Očistili so morsko dno in plažo Materade, po čiščenju pa so tudi sortirali, pregledali in popisali odpadke.


Na globalni ravni Volvo Cars v sklopu regate Volvo Ocean Race podpira znanstveni program, ki se zavzema, da bi bile jadrnice opremljene s posebnim senzorjem za zaznavanje nivoja mikro plastike v morju. Nekaj jadrnic, ki sodelujejo na Volvo Ocean Race 2017/18, je opremljenih s senzorji, s pomočjo katerih so pridobili podatke iz najbolj oddaljenih morij in oceanov našega planeta.


Skupaj ustavimo onesnaževanje morja s plastiko Volvo Car Adria bo v sklopu pobude "Adriatic Plastic Challenge" in v sodelovanju z zadrugo Terra Hub organiziral različne dogodke, s katerimi bodo poskušali ozavestiti javnost o pomembnosti problema plastičnega onesnaženja morja. S svojimi dobrimi zgledi pa bi želeli čim več ljudi in podjetij spodbuditi k podobno odgovornemu obnašanju in dejanjem.

 

Do 10.9.2018 bo odprt javni kreativni natečaj in javni poziv #BeatPlasticPollution, s pomočjo katerega se bo poskušalo zbrati čim več idej za reševanje problematike plastičnih odpadkov v Jadranskem morju. Iščejo se čim bolj inovativne ideje prijavljenih kandidatov, ki bi pripomogle pri zaustavljanju in preprečevanju onesnaževanja morja s plastičnimi odpadki, poleg tega pa bi tudi ozaveščale in spodbujale odgovorno ravnanje.

Če menite, da lahko s svojo idejo prispevate svoj delež k reševanju problema, imate lepo priložnost, da jo razvijete in predstavite v sklopu kreativnega hackathon-a Adriatic Plastic Challenge. Pri razvoju in nadgradnji vaše ideje vam bodo pomagali priznani mentorji, med katerimi bodo strokovnjaki za varstvo okolja in marketing, poslovneži, oblikovalci, inženirji idr.


K sodelovanju so vabljeni vsi kreativci, misleci, računalničarji, programerji, inženirji, znanstveniki, oblikovalci, podjetniki, profesorji, študentje, avanturisti, navdušenci in vsi drugi, ki imate zanimive ideje na temo varovanja morja pred plastičnimi odpadki. Najboljše ideje bodo seveda nagrajene.


Prijavite se lahko na: https://bit.ly/2NJXcF8.

Povprečna poraba goriva: 3,7 – 6,9 l/100 km. Emisije CO2: 98 - 179 g/km. Emisijska stopnja: EURO 6b. Emisije NOx: 0,0103 - 0,0505 g/km. Vrednost specifične emisije trdnih delcev pri dizelskih motorjih: 0,00045- 0,0009 g/km, število delcev: 0,00505 E+11 – 0,619E+11. Akcijska ponudba financiranja velja ob nakupu novega vozila VOLVO po ponudbi KMAG d.o.o. po MP ceniku ob sklenitvi pogodbe o finančnem leasingu preko Unicredit, d.o.o. Ponudba za Volvo S60 D2 R-Design Kinetic zajema obdobje financiranja do 60 mesecev, 25% polog in plačilo 25% preostanka vrednosti, EOM = 2,43%, stroški odobritve 289,90 EUR (1% vrednosti vozila). Reprezentativni primer izračuna za Volvo S60 D2 iz akcijske ponudbe: vrsta financiranja: finančni leasing; predračunska vrednost predmeta financiranja: 28.990 EUR; lastna udeležba (polog): 25%, 7.247,50 EUR; znesek financiranja: 21.742,50 EUR; število obrokov: 60; mesečno plačevanje: 266,02 EUR ter zadnji (61-i) obrok: 7.247,50 EUR (25%); stroški odobritve: 1% vrednosti vozila; skupni znesek za plačilo brez lastne udeležbe: 23.208,7 EUR; letna obrestna mera: 1,99%, ki je spremenljiva in vezana na 6-mesečni Euribor, efektivna obrestna mera: 2,43% na dan 27.2.2017. Financiranje se lahko zavrne če stranka nima ustrezne bonitete. Cene vključ. vse dane popuste in prihranke in ne vključujejo kovinske/bele barve in stroška priprave vozila. Popusti in ugodnosti se med seboj ne seštevajo. Veljavnost ponudbe: do odprodaje zalog. Ogljikov dioksid (CO2) je najpomembnejši toplogredni plin, ki povzroča globalno segrevanje. Emisije onesnaževal zunanjega zraka iz prometa pomembno prispevajo k poslabšanju kakovosti zunanjega zraka, zlasti k čezmerno povišanim koncentracijam prizemnega ozona, delcev PM10 in PM2,5 ter NOx. Pogoji garancije na voljo v garancijski knjižici vozila ali pri pooblaščenem zastopniku vozil Volvo. Za tipkarske napake ne odgovarjamo. Slike so simbolične. VCAG d.o.o., Leskoškova 2, Ljubljana.

Volvo in piškotki

S tehnologijo piškotkov (cookies) vam omogočamo kar najboljše doživetje naše spletne strani. Podatki pridobljeni preko piškotkov so anonimni. Prosimo označite ali se strinjate z uporabo te tehnologije. Več o piškotkih.

Sprejmem
Več informacij