Novice

17.06.2019

Volvo Cars in Varjo predstavljata prvo uporabo mešane resničnosti za razvoj avtomobilov na svetu

Prihodnost razvoja avtomobilov je tukaj: Volvo Cars in Varjo, finski proizvajalec vrhunskih očal za obogateno resničnost, sta ustvarila prvi pristop mešane resničnosti k ocenjevanju prototipov, modelov in tehnologij aktivne varnosti na svetu.

 

Sodelovanje pa se bo zaradi odločitve sklada Volvo Cars Tech Fund, da vlaga v Varjo, še okrepilo. Tech Fund je sklad tveganega kapitala proizvajalca avtomobilov, ki vlaga v zagonska tehnološka podjetja z visokim potencialom.

 

Volvo Cars in Varjo sta prvič omogočila vožnjo pravega avtomobila ob uporabi očal za mešano resničnost, kjer so za namene razvoja brezhibno dodani virtualni elementi ali popolne funkcije, ki se zdijo resnične tako za voznika kot za senzorje avtomobila. Do zdaj nekaj takega ni uspelo nobenemu drugemu proizvajalcu avtomobilov.

 

Očala Varjo XR-1 omogočajo fotorealistično mešano ali virtualno resničnost z visoko ločljivostjo, ki je boljša od česar koli, kar je trenutno na voljo. Kot taka lahko XR-1 bistveno zmanjšajo časovne okvire razvoja z ustvarjanjem nove sposobnosti za skoraj takojšnje ocenjevanje funkcij in modelov.

 

V primerjavi s svojim predhodnikom imajo očala XR-1 dodane kamere z visoko ločljivostjo in omogočajo mešano resničnost. Tako lahko oblikovalci in inženirji Volvo Cars „vozijo“ avtomobile prihodnosti in ocenjujejo ​​vse funkcije v simulacijskem okolju že veliko let pred njihovim nastankom, kar omogoča podjetju, da razvija najvarnejše avtomobile z najnaprednejšo uporabniško izkušnjo.

 

 

„S tem pristopom mešane resničnosti lahko začnemo ocenjevati modele in tehnologije, medtem ko so ti dobesedno še vedno na risalni plošči,“ je povedal Henrik Green, tehnološki direktor pri Volvo Cars. „Namesto običajnega statičnega načina ocenjevanja novih izdelkov in idej lahko koncepte takoj preizkusimo na cesti. Ta pristop ponuja precejšnje možne prihranke pri stroških zaradi opredelitve prednostnih nalog in odpravljanja ozkih grl veliko prej v procesu oblikovanja in razvoja.“

 

Očala XR-1 inženirjem Volvo Cars omogočajo tudi, da veliko lažje razvijejo in ocenijo rešitve aktivne varnosti. Varnostni strokovnjaki lahko v Volvovih raziskovalnih objektih na Švedskem vozijo prave avtomobile, medtem ko nosijo očala XR-1, pri čemer preizkušajo navidezne sisteme aktivne varnosti, ki so uvedeni s pomočjo obogatene resničnosti v resničnem okolju.

 

Zelo natančna tehnologija za sledenje oči, ki je vgrajena v XR-1, olajša ocenjevanje, kako vozniki uporabljajo novo funkcionalnost in ali jih ta na kakršen koli način moti med vožnjo. Ta tehnološko zasnovan pristop k merjenju ravni motenj zagotavlja, da lahko Volvo Cars razvija nove funkcije, ne da bi povzročal dodatne motnje.

 

„Že od samega začetka je bila naša vizija ustvariti izdelek, ki lahko brezhibno združi resnično in virtualno,“ je povedal Niko Eiden, ustanovitelj in generalni direktor podjetja Varjo. „Izjemno napredni načini, s katerimi Volvo Cars uporablja XR-1, kažejo, da tehnologija podjetja Varjo omogoča stvari, ki so bile prej nemogoče. Skupaj z Volvom smo začeli novo obdobje v profesionalni mešani resničnosti.“

 

Volvo Cars je v avtomobilski industriji v ospredju uporabe obogatene in virtualne resničnosti pri oblikovanju in razvoju. Partnerstvo s podjetjem Varjo je najnovejša in najnaprednejša manifestacija močnega položaja podjetja na tem področju. Volvo Cars verjame v moč pametnih partnerstev z vodilnimi tehnološkimi podjetji za razvoj tehnologij naslednjih generacij.

 

„Varjo je jasen vodja na svojem področju,“ pravi Zaki Fasihuddin, generalni direktor sklada Volvo Cars Tech Fund. „Tehnologija podjetja obljublja veliko za prihodnost, vendar pa že danes ponuja jasne aplikacije za Volvo Cars. Varjo je šolski primer vrste podjetij, v katera želimo vlagati.“

 

Očala Varjo XR-1 in uporaba tehnologije Volvo Cars so od danes naprej predstavljene na razstavi obogatene resničnosti Augmented Reality World Expo v Santa Clari v Kaliforniji. Za uporabo tehnologije je bil vložen patent.

 

-------------------------------

 

Volvo Car Group v letu 2018

V poslovnem letu 2018 je Volvo Car Group zabeležil dobiček iz poslovanja v višini 14.185 MSEK (14.061 MSEK v letu 2017). Prihodki v tem obdobju so znašali 252.653 MSEK (208.646 MSEK). V celotnem letu 2018 je svetovna prodaja dosegla rekordnih 642.253 (571.577) avtomobilov, kar je 12,4 odstotka več kot v letu 2017. Rezultati kažejo na celovito preoblikovanje financ in poslovanja podjetja Volvo Cars v zadnjih letih, s čimer je podjetje pripravljeno na naslednjo fazo rasti.

 

O Volvo Car Group

Volvo deluje že vse od leta 1927. Danes je Volvo Cars ena najbolj znanih in uglednih blagovnih znamk na svetu s prodajo 642.253 avtomobilov v letu 2018 v približno 100 državah. Volvo Cars je od leta 2010 v lasti kitajskega holdinga Zhejiang Geely Holding (Geely Holding). Do leta 1999 je bil del švedske skupine Volvo, nato pa ga je kupilo podjetje Ford Motor Company iz ZDA. Leta 2010 je Volvo Cars prevzel Geely Holding.

 

V letu 2018 je Volvo Cars v povprečju zaposloval približno 43.000 (39.500) delavcev, zaposlenih za polni delovni čas. Sedež podjetja Volvo Cars, razvoj izdelkov, trženje in administracija se v glavnem nahajajo v Göteborgu na Švedskem. Sedež podjetja Volvo Cars za Kitajsko se nahaja v Šanghaju. Glavne tovarne za proizvodnjo avtomobilov podjetja se nahajajo v Göteborgu (Švedska), Gentu (Belgija), Južni Karolini (ZDA), Chengduju in Daqingu (Kitajska), medtem ko se motorji izdelujejo v Skövdeju (Švedska) in Zhangjiakou (Kitajska), komponente karoserije pa v Olofströmu (Švedska).

 

Povprečna poraba goriva: 4,4 – 8,3 l/100 km. Emisije CO2: 117 - 192 g/km. Emisijska stopnja: EURO 6d-TEMP-ISC. Emisije NOx: 0,0137 - 0,0671 g/km. Vrednost specifične emisije trdnih delcev pri dizelskih motorjih: 0,00011 - 0,00078 g/km, število delcev: 0,08 E+11 – 5,41 E+11. Ogljikov dioksid (CO2) je najpomembnejši toplogredni plin, ki povzroča globalno segrevanje. Emisije onesnaževal zunanjega zraka iz prometa pomembno prispevajo k poslabšanju kakovosti zunanjega zraka. prizemnega ozona, delcev PM10 in PM2,5 ter dušikovih oksidov. Cene ne vsebujejo stroška kovinske barve in priprave vozila. Za tipkarske napake ne odgovarjamo. Slike so simbolične. Več informacij o ponudbi pri pooblaščenem Volvo prodajnem zastopniku. KMAG d.o.o., Leskoškova 2, 1000 Ljubljana

Volvo in piškotki

S tehnologijo piškotkov (cookies) vam omogočamo kar najboljše doživetje naše spletne strani. Podatki pridobljeni preko piškotkov so anonimni. Prosimo označite ali se strinjate z uporabo te tehnologije. Več o piškotkih.

Sprejmem
Več informacij