Novice

24.01.2020

Veliko zgodnje povpraševanje strank po povsem električnem vozilu Volvo XC40 Recharge P8 AWD

Volvo Cars je na izbranih trgih pričel z uradnim sprejemanjem naročil za vozilo XC40 Recharge P8 AWD, ki je prvi povsem električni avtomobil podjetja, zasnovan na uspešnem XC40.

Deset tisoče potrošnikov je pokazalo veliko zanimanje za povsem električni XC40, podjetje pa je že pred uradnim začetkom prodaje prejelo več tisoč potrjenih naročil. Proizvodnja in prve dobave vozila XC40 Recharge P8 strankam naj bi se začele pozneje letos.

 

Začetna količina naročil je najnovejši dokaz velikega povpraševanja po modelih vozil Recharge podjetja Volvo Cars – to ime označuje vsa vozila Volvo s povsem električnim in priključnim hibridnim pogonskim sklopom. Do leta 2025 želi podjetje s povsem električnimi avtomobili doseči 50 odstotkov svetovne prodaje, preostanek pa s hibridnimi vozili.

 

Volvo Cars je v letu 2019 prodal skoraj 46.000 priključnih hibridnih avtomobilov, kar je 23 odstotkov več kot v letu 2018 in več kot dvakrat več kot v letu 2017. V zadnjem četrtletju leta 2019 so priključni hibridni avtomobili predstavljali več kot 20 odstotkov vseh vozil Volvo, prodanih v Evropi.

 

Podjetje opaža tudi močno in stalno rast na področju spletnih konfiguracij strank avtomobilov Recharge, ki so v zadnjem četrtletju leta 2019 štele približno tretjino vseh konfiguracij v regiji.

 

„Jasno je, da je strankam všeč, kar vidijo pri naših modelih vozil Recharge,“ je povedal Björn Annwall, vodja EMEA in globalnih komercialnih operacij. „Naši avtomobili Recharge so vse, kar stranke pričakujejo od Volva, z dodatkom najsodobnejšega povsem električnega oziroma priključnega hibridnega pogonskega sistema.“

 

 

XC40 Recharge P8 je prvi v družini popolnoma električnih vozil Volvo. Predstavlja pravi mejnik za Volvo Cars, in sicer kot prvi povsem električni avtomobil podjetja in prvi Volvo s povsem novim sistemom infozabave, ki ga poganja Googlov operacijski sistem Android.

 

Kot povsem električna različica uspešnega XC40 SUV, prvega vozila Volvo, ki je osvojilo prestižno nagrado Evropski avto leta, XC40 Recharge P8 temelji na kompaktni modularni arhitekturi (ang. Compact Modular Architecture, CMA), napredni platformi za vozila, ki jo je sooblikovalo podjetje Geely Group.

 

XC40 Recharge P8 s štirikolesnim pogonom omogoča doseg več kot 400 km (WLTP) z enim polnjenjem in 408 konjskih moči. Baterija se s sistemom hitrega polnjenja napolni do 80 odstotkov svoje zmogljivosti v 40 minutah.

 

Nov sistem infozabave, ki ga poganja Android, ponuja strankam personalizacijo brez primere, izboljšano raven intuitivnosti ter vgrajene Googlove tehnologije in storitve, kot so Google Assistant, Google Maps in trgovina Google Play. XC40 Recharge P8 brezžično prejema tudi večje posodobitve programske opreme in operacijskega sistema.

 

Varnostni inženirji Volvo Cars so na podlagi izvrstnih varnostnih standardov izvirnega modela XC40 popolnoma prenovili in okrepili čelno strukturo vozila Recharge P8, da bi nadomestili odsotnost motorja, izpolnili visoke varnostne zahteve Volvo Cars in ljudem pomagali do varnosti, ki so je deležni v katerem koli drugem vozilu Volvo.

 

Baterija je zaščitena z varnostno kletko, ki je vgrajena na sredino karoserije avtomobila. Njena namestitev na dno avtomobila znižuje tudi težišče avtomobila, kar zagotavlja boljšo zaščito pred prevračanjem.

 

V notranjosti vozila inovativen pristop k vsestranski funkcionalnosti voznikom zagotavlja veliko prostora za shranjevanje, na primer v vratih, pod sedeži in v prtljažniku. Ker vozilo nima motorja z notranjim zgorevanjem, voznikom zagotavlja še več prostora za shranjevanje kot običajni XC40, in sicer s pomočjo tako imenovanega „sprednjega prtljažnika“ pod sprednjim pokrovom.

 

 

-------------------------------

 

Volvo Car Group v letu 2018

V poslovnem letu 2018 je Volvo Car Group zabeležil dobiček iz poslovanja v višini 14.185 MSEK (14.061 MSEK v letu 2017). Prihodki v tem obdobju so znašali 252.653 MSEK (208.646 MSEK). V celotnem letu 2018 je svetovna prodaja dosegla rekordnih 642.253 (571.577) avtomobilov, kar je 12,4 odstotka več kot v letu 2017. Rezultati kažejo na celovito preoblikovanje financ in poslovanja podjetja Volvo Cars v zadnjih letih, s čimer je podjetje pripravljeno na naslednjo fazo rasti.

 

O Volvo Car Group

Volvo Cars je bil ustanovljen leta 1927. Danes je ena najbolj znanih in uglednih premijskih blagovnih znamk na svetu s prodajo 642.253 avtomobilov v letu 2018 v približno 100 državah. Volvo Cars je od leta 2010 v lasti kitajskega holdinga Zhejiang Geely Holding.

 

V letu 2018 je Volvo Cars v povprečju zaposloval približno 43.000 (39.500) delavcev, zaposlenih za polni delovni čas. Sedež podjetja Volvo Cars, razvoj izdelkov, trženje in administracija se v glavnem nahajajo v Göteborgu na Švedskem. Sedež podjetja Volvo Cars za azijsko-pacifiško regijo se nahaja v Šanghaju. Glavne tovarne za proizvodnjo avtomobilov podjetja se nahajajo v Göteborgu (Švedska), Gentu (Belgija), Južni Karolini (ZDA), Chengduju in Daqingu (Kitajska), medtem ko se motorji izdelujejo v Skövdeju (Švedska) in Zhangjiakou (Kitajska), komponente karoserije pa v Olofströmu (Švedska).

 

V skladu s svojim novim poslanstvom podjetja želi Volvo Cars strankam zagotoviti svobodo gibanja na oseben, trajnosten in varen način. To poslanstvo se odraža v številnih poslovnih ambicijah: na primer, do sredine tega desetletja želi doseči, da bodo polovico njegove svetovne prodaje predstavljala povsem električna vozila, drugo polovico pa neposredno poslovanje s potrošniki. Volvo Cars je prav tako zavezan nenehnemu zmanjševanju emisij ogljika s ciljem, da bi do leta 2040 postal podnebno nevtralno podjetje.

Povprečna poraba goriva: 4,4 – 8,3 l/100 km. Emisije CO2: 117 - 192 g/km. Emisijska stopnja: EURO 6d-TEMP-ISC. Emisije NOx: 0,0137 - 0,0671 g/km. Vrednost specifične emisije trdnih delcev pri dizelskih motorjih: 0,00011 - 0,00078 g/km, število delcev: 0,08 E+11 – 5,41 E+11. Ogljikov dioksid (CO2) je najpomembnejši toplogredni plin, ki povzroča globalno segrevanje. Emisije onesnaževal zunanjega zraka iz prometa pomembno prispevajo k poslabšanju kakovosti zunanjega zraka. prizemnega ozona, delcev PM10 in PM2,5 ter dušikovih oksidov. Cene ne vsebujejo stroška kovinske barve in priprave vozila. Za tipkarske napake ne odgovarjamo. Slike so simbolične. Več informacij o ponudbi pri pooblaščenem Volvo prodajnem zastopniku. KMAG d.o.o., Leskoškova 2, 1000 Ljubljana

Volvo in piškotki

S tehnologijo piškotkov (cookies) vam omogočamo kar najboljše doživetje naše spletne strani. Podatki pridobljeni preko piškotkov so anonimni. Prosimo označite ali se strinjate z uporabo te tehnologije. Več o piškotkih.

Sprejmem